Pääurakoitsijan palvelukuvaus

Ilmoitusvelvollisuus.fi:n pääurakoitsijalle suunnattu palvelu on kokonaisratkaisu ”avaimet käteen” periaatteella. Palveluun kuuluu mm. työntekijätietojen ja urakkatietojen keruu ja raportointi verottajalle. Työntekijätietojenkeruun taustalla toimii Lixani työajan- ja projektiseurannan verkkosovellus, joka kuuluu palveluun. Kiinteä kuukausihinnoittelu yrityksen koon ja rakennuspalveluiden laajuuden mukaan.

Lataa esite tulostettavassa PDF-muodossa

Pääurakoitsijan määritelmä ja velvollisuudet

Pääurakoitsijoita ovat ilmoitusvelvollisuuden kannalta mm. päätoteuttaja, urakoitsija ja jopa sivu‐urakoitsija ja aina ilmoitusvelvollisuuden kannalta myös rakennuspalveluiden tilaaja. Jos ei tilaa, ei myöskään tarvitse ilmoittaa työntekijä- tai urakkatietoja.

Vain pääurakoitsija ilmoittaa työntekijätiedot keskitetysti työmaittain. Aliurakoitsijat ja niiden mahdolliset aliurakoitsijat ilmoittavat yhteisellä rakennustyömaalla työskentelevistä henkilöistä pääurakoitsijalle, joka kokoaa ja toimittaa tiedot keskitetysti verohallintoon kuukausittain. Urakkatietojen osalta ilmoitusvelvollisia ovat rakennusalalla toimivat tilaajat. Pääurakoitsija toimii aina ilmoitusvelvollisuuden kannalta myös yleensä tilaajana, jolloin tämän on myös ilmoitettava oman urakkansa tiedot verohallinnolle kuukausittain. Katso tarkemmat tiedot tiedonantovelvollisuudesta

Lisätietoja

Rakentamiseen liittyvä ilmoitusvelvollisuus - Vero.fi
1995/1558: Laki verotusmenettelystä - Finlex.fi

Pyydä tarjous tai tunnukset koekäyttöä varten

Lähetettyäsi tarjouspyynnön, otamme sinuun yhteyttä ja neuvomme sinulle sopivan palvelukokonaisuuden. Voit myös rekisteröityä ja pyytää asiakaspalvelustamme tunnukset palvelun koekäyttöä varten.


Ole hyvä ja täytä vähintään * merkityt kentät

Pyydä tunnukset asiakaspalvelustamme. Saat tunnukset oikeaan, reaaliaikaiseen järjestelmään jossa käsitellään oikeita työmaatietoja, Y-tunnuksia ja veronumeroita. Tästä syystä palvelun koekäyttö on valvottua.


Ole hyvä ja täytä * merkityt kentät

..tai soita asiakaspalveluumme: 010 326 2820